T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Fahreddin Paşa Ortaokulu

SINAV...

SINAV...

 

Yapabileceğiniz Soruları Sınavda Boş Bırakmayınız !...

Düzenli ve çok çalışmanıza rağmen sınavlarda umduğunuz kadar net çıkartamıyor ve çok hata yapıyorsanız, yanlış yapma nedenlerinizi dikkatle araştırmalısınız!

Sınavlarda soruların çözülmemesinin temel nedenleri:

1. Konular hakkında yeterince bilgi sahibi olamamak, 
2. Yeterince bilgi sahibi olunmasına rağmen,

a) Bu bilgileri kullanmamak, 
b) Bu bilgileri hatırlayamamak,

3. Konularla ilgili bolca pratik (test sorusu) yapmamak. 

Soruları okumadan geçmeyin. Bu, iyi sonuç almanın ilk ve en önemli adımıdır. Bu adım, Turlama Tekniği çerçevesinde atılmalıdır.

Sınavdaki soruların güçlük derecelerini belirleyen içerikleridir. Uzunlukları veya karmaşık görünümleri değil. Uzun veya karmaşık görünen sorulara hiç bakmamak veya yapamama kaygısı ile okumayı yarıda bırakmak, test tekniği açısından son derece hatalı bir tutumdur. Ancak belirli bir süre geçtiğinde soru çözülemiyorsa bırakılmalı, sınav bitiminde, süre artarsa tekrar o soruyla uğraşılmalıdır.

Her Testte Ne Kadar Süre Ayrılmalı ?..

"Bana çözmem için bir soru sorulursa ve bir saatlik süre tanınsa; bir saatlik sürenin 45 dakikasını soruyu okuyup, anlamaya, on dakikasını çözüm yolu üretmeye, son beş dakikasını çözüme ayırırım!"

A. EİNSTEİN

Süre uyarlaması, öğrencinin yöneldiği testte ve o testle ilgili başarı düzeyine bağlı olarak değişiklik gösterir ve göstermelidir! Bu nedenle, testlerde her öğrenci için gerekli bir süre kalıbı göstermek yanlış olur.

Bu konuda temel ilke: Öğrencinin başarılı olduğu testten başlayıp, daha az başarılı olunan testin de tüm sorularına bakarak, süreyi, Turlama tekniği doğrultusunda en verimli bir biçimde kullanılmasıdır!

Unutma !

Bazı sorulara hiç bakmamak, zaman kullanımı açısından yanlış bir uygulamadır...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2014 - Güncelleme: 28.02.2025 14:43 - Görüntülenme: 4444
  Beğen | 0  kişi beğendi