Unutma ! Zaman kaybının da, zaman kazanmanın da baş sorumlusu sizsiniz ! Zamanı iyi kullanmak için, zamanı planlayın !
Yapabileceğimiz bir sürü işimiz varken, bir de plan yapmak için zamanı nereden bulacağız?
Planlama Süresi İşi yapmak için gereken süre X
Planlama süresi İşi yapmak için gereken süre X>Y
İyi bir planlama, kısa sürede daha az çaba harcayarak daha çok verimli iş başarmayı sağlar.
Unutma ! Sorun zamanı yönetmek değildir, zaman içinde yönetip, denetleyebilmektir.
Çalışmanın ve başarının en büyük düşmanları!
Öğrencilere yapılan bir ankette, zaman kaybına neden olan unsurlar arasında daha çok telefon, televizyon, arkadaşlar, erteleme vb. dış kaynaklar belirtilmektedir.
Bular elbette doğru ama, bir noktayı eksik bırakıyor. Şöyle düşünelim: Zaman hırsılarının, zamanınızı çalmasına kim izin veriyor acaba? Soruyu başka türlü sorarsak: Siz izin vermezseniz, ´zaman hırsızları´ zamanınızı çalabilirler mi? Hayır çalamazlar. Öncelikle saptarsanız, dersleri sürüncemede bırakmazsanız, plansız çalışmazsanız, televizyona telefona takılıp kalmazsanız, kim sizin zamanınızı çalabilir ki ? Hiç kimse O seni değil,
Sen onu yönet!
Televizyondan uzak durun. Çünkü televizyon, zaman yiyen en büyük canavardır. Sizi pasivize eder. Düşüncelerinizi köreltir. Evet, televizyon çağdaş bir iletişim aracıdır. Tümüyle uzak kalmanız, elbette mümkün değil, ama en azından programlarını günlük olarak gözden geçirin, seçici olun televizyon sizi değil siz, televizyonu seçin. Kendinize şunu sorun "Hangisi benim için daha önemli? sınavda başarılı olmak mı, yoksa televizyondaki program mı? "
Unutma!
Boşa geçen zaman geleceğinizdir.
Oturarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur.
H.J. BROWN
(Lütfen ayağa kalkın !..) Üniversiteyi kazanmak ya da kazanmamak: Tercih sizin!
Her yıl binlerce aday umut iskelesinden sınav gemisine biniyor. Geleceğe doğru yelken açıyor. Sefere çıkıyor! Sınavdan kurtuluş yok! Sınav gemisi herkes için var. Hep var. Varılacak her iskelede başka sınavlar bekliyor bizi.
Üniversite sınav gemisinde, görünüşte her şey birkaç saatte bitiyor gibi sorular ve yanıtlar. Sonuçta ulaşmak istedikleri iskeleye ulaşanlar var (bunlara "başarılı" deniyor) çoğunluk ise gitmek istediği iskeleye varmadan geri dönüyor. Yeniden başlamak, yeniden sefere hazırlanmak için.