T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Fahreddin Paşa Ortaokulu

Başarının En Başarılı Formülü

BAŞARININ EN BAŞARILI FORMÜLÜ

 

Einstein´ın başarısından kimsenin kuşkusu yoktur herhalde.
Einstein başarıyı şöyle formüle ediyor: 
A= x + y + z
A=başarı, x=çalışma, y=yerinde ve zamanında davranma, z=dinlence veya eğlence; 

meşgul olmak kolay, verimli olmak zordur. Hayatınızla ilgili kararları rastlantılara bırakırsanız, çalışmanızı ve başarınızı engelleyecek pek çok sebeple karşılaşırsınız. başarıya ulaşmak için anlama öğrenme ve hız kazanma çalışmalarını sistematik bir şekilde sürdürmek gerekir. 

Sınav konularını anlaşılır hale getiren bu metin en değerli yardımcınız olacaktır. Ama başarılı olmanız için tek başına bu yeterli değildir. Programlı ve disiplinli bir çalıma öğrencinin başarıya ulaşması için bir başka etkendir.

Unutma !
başarının en kolay, en kısa yolu
ÇALIŞMAKTIR !
Başarının Programı :
"insan hangi limana gideceğini bilmezse hiçbir rüzgar onun için yararlı olmaz." 
Seneca


Esen rüzgarlara kendini bırakmak istediği limana ulaşmak isteyenleri bekleyen son, tam bir hayal kırıklığıdır. Üniversite sınavlarında, şans faktörü oranı %0´a yakındır. Çünkü, arkadaşlarınız işi şansa bırakmıyor.
Planlı, programlı bir çalışma yürütüyor. Planlı çalışma yürüten arkadaşlarınız varken, sizin işi şansa bırakmamanız, erkenden havlu atmak olacaktır.

Planlı çalışma, nereye nasıl gideceğinizi mantıklı bir biçimde, önceden kararlaştırmaktır. Öğrencinin geçerli ve verimli bir program hazırlayabilmesi için öncelikle günlük yaşantısında yaralan olayları ve zaman kaybına yol açan nedenleri belirlemesi zorunludur. 

Yüksek Sesle Okumanın,
Yüksek Yararları Var !

İçinden veya hafif sesle okunan ya da çalışılan şeyler, bütünüyle zihinsel bir izletil olarak kalır. Kelimeler ve cümleler varlıklarını ve biçimlerini sadece kağıt üzerinde gösterirler. 

Anlamları gözümüz için de beynimiz için de aynıdır. Yüksek sesle okuyan veya düşünen kişiyi, okuduğu şeyden bütünüyle yeni bir izlenim kazanır, bu görüntüler canlanır. Kelimeler hayal gücü yardımıyla vücut kazanırlar. Cümleler göz, kulak ve beyin için eşit anlamda varlıklar olurlar. Bu yolla görsel nitelik, işitsel niteliklerle pekiştirilmiş olur. Öğrenmekte çok zorluk çektiğiniz parçaları anlamanızı sağlar. Kalıcı bir bellek izlenimi oluşturur.

Unutma !
Yüksek sesle okuyun !
OKUDUĞUNUZU BELLEĞİNİZE YÜKSEK SESLE TEKRARLAYIN .
Okuduğunuzu yazın, özet çıkarın !

Çevrenizdeki koşullar şayet yüksek sesle okumanıza olanak vermiyorsa, bu durumda elinize bir kalem ve kağıt alarak, okuduğunuzu yazın veya özet çıkarın. Bu da iyi bir yöntemdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.03.2014 - Güncelleme: 28.02.2025 14:45 - Görüntülenme: 1482
  Beğen | 0  kişi beğendi